По инициатива на проф. д-р Иван Чалъков(ръководител на Център за върхови постижения “Жан Моне”), на 16.05.23г. (вторник), от 16:00ч., в 6 Аудитория (Ректорат на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“), се проведе публична лекция, на тема „Трудности и предизвикателства пред българския предприемач“, с гост-лектор господин Пламен Бобоков – съосновател на Приста Ойл Груп, председател на Съвета на Директорите на Приста Ойл Холдинг ЕАД и член на Съвета на Директорите на Монбат АД. Пламен Бобоков е и съосновател на Фондация „Братя Бобокови“ (с предмет на дейност проучване и опазване на културно – историческото наследство).

Събитието бе открито от гл. ас. д-р Светослав Славов(Катедра „Приложна и институционална социология“, ПУ), а в лекцията си господин Бобоков постави акценти върху темите, свързани с основните качества, които трябва да притежава един предприемач, отношението към иновациите и технологичното развитие, както и състоянието на предприемаческата среда в България. 

Базирайки се на своя опит, господин Пламен Бобоков отправи ценни съвети към присъстващите на публичната лекция. Ето и част от тях:

Един от съветите ми към вас: Като бъдещи предприемачи, никога не правете това, което правят всички останали. Правете обратното, ако искате да сте успешни.

 

От моя личен опит съм забелязал две неща: от една страна е много хубаво да си настоятелен и последователен в действията си, от друга страна, ако видиш, че нещо не става в определен период от време, трябва да намериш финия баланс и да разбереш кога трябва да спреш.

Лекцията приключи с дискусия, в която присъстващите имаха възможност да зададат своите въпроси към господин Пламен Бобоков.

Пълния запис от публичната лекция и дискусията към нея можете да гледате в YouTube канала на Център за върхови постижения „Жан Моне“, както и тук: