В началото на академичната учебна 2023-2024г. Център за високи постижения „Жан Моне“ към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ организира „Академия за млади лидери на зелени политики“. Инициативата е насочена към младите хора, като цели изграждането на капацитет и разбиране по въпросите, свързани с политиките и технологиите, основополагащи за политиките обединени в „Европейския зелен пакт“. 

дати на академията: 5-7 октомври, 2023 г., място: ПУ „П. Хилендарски”, 315 с.з.

Форма за регистрация

Екипът на центъра информира желаещите, че местата за участие са ограничени и регистрацията ще бъде активна до 30 септември 2023!

Относно събитието:

Младите хора от т.нар. „Z поколение“ имат социално изградена предразположеност за по-голяма чувствителност по отношение на климатичните предизвикателства и опазването на околната среда, докато в същото време тяхната свръхизложеност на онлайн медийна информация не винаги може да компенсира липсата на по-комплексно и дълбочинно разбиране за актуалните политики на ЕС, технологичните иновации базирани на научни изследвания, вкл. възможностите за финансиране на идеи и проекти в областта на зелената икономика.
Сред основните акценти на програмата е замърсяването на въздуха – не само и единствено като екологичен проблем, който попада във фокуса на институциите на местната власт и гражданското общество през последните години, но също така и като рисков фактор за здравето на гражданите и общностите, свързан и със значителни икономически и социални разходи за населението на гр. Пловдив и региона.
Като лектори са ангажирани изследователи от Център за високи постижения „Жан Моне“, международни експерти, учени, предприемачи, граждани и представители на местната власт, които под формата на доклади, работилници и интерактивни игри ще допринесат повишаването на информираността сред младите хора, но и ще ги поставят в ролята на представители на заинтересовани страни, които ще планират и изграждат визията за бъдещето на община Пловдив и региона в областта на зелените политики.

Powered By EmbedPress