Интересен и задълбочен анализ, който бихме искали да споделим – вижте текста в линка https://ikj.bg/glasove-mneniya/kak-da-razbirame-i-kak-da-sprem-voynata-na-putin-sreshtu-ukrayna/

Владимир Дубровски (авторът е старши икономист в Института CASE – Ukraine, в Киев. Статията е публикувана в раздела „Теми“ на Центъра за международна политика в Лондон, на 20 април 2022 г.

Преводът и редакцията са дело на доц. Красен Станчев) по отношение на въпросите „Как да разбираме и как да спрем войната на Путин срещу Украйна?” срещаме съществени изводи, даващи ни отговори за това какви са опасенията на Путин по отношение на Украйна, защо е обсебен от така наречения „,украински проблем”, до какво довежда третирането на Путин като „рационален играч” и в какво се изразява ролята на „колективния Путин”, на какви основи лежи „вертикалата на властта“ в Русия, какво се случва в „играта на сигнали”, в контекста на конфронтацията на Русия със Запада, защо тази война е „задънена улица на антагонистични интереси”, каква е вината на Западния свят, за достигането на такова ниво на войната, какви са възможните варианти да се достигне до завършек на конфликта.